MICRODERMABRAZIUNE
Pret zona faciala – 199 ron- 1 sedinta/50 minute
Pret zona faciala + gat + decolteu 289 ron
Microdermabraziune
Microdermabraziunea este un tratament facial cosmetic non-invaziv care imbunatateste vizibil textura pielii. Cu ajutorul capetelor de diamant industrial ale aparatului exfoliem stratul de celule moarte stimuland regenerare celulara. In urma unui astfel de tratament de microdermabraziune tenul arata intinerit, luminos. Microdermabraziunea nu necesita timp de recuperare, nu este dureroasa, este un tratament placut si confortabil.
Tehnica de microdermabraziune a fost dezvoltata in Italia cu 40 de ani in urma, aparatul era bazat pe micro-cristale, insa de a lungul timpului tehnologia a evoluat si folosim microdermabraziune cu capete de diamant ce exfoliaza stratul carnos al pielii. Principiul de functionare al tratamentului de microdermabraziune este o exfoliere controlata de tip mecanic, fiind blanda si precisa.
Acest proces de microdermabraziune stimuleaza productia de colagen si circulatia sangelui prin slefuirea superficiala si blanda a stratului de celule moarte. Pentru rezultate optime sedintele de tratament sunt cumulative. Fiind o procedura non-invaziva durerea este inexistenta, nu se aplica anestezic iar pacientii pot revenii la activitatea zilnica. Acest tratament este potrivit atat la femei cat si la barbati, in urma lui pielea aratand luminoasa, neteda si porii dilatati sunt inchisi.
Cum decurge procedura de microdermabraziune?
Consultarea facuta de catre expertul estetician consta in evaluarea pielii ce trebuie tratata si in discutarea eventualelor probleme existente dar si la ce rezultate realiste trebuie sa se astepte clienta in urma unei astfel de proceduri. Tratamentul propriu-zis incepe cu demachierea pielii de impuritati urmat de tonifierea acestuia pentru a stabilii ph-ul pielii si curatarea perfecta folosind produse calitative precum Babor.
Folosirea propriu-zisa a a aparatului si setarea acestuia in functie de intentile cu care dorim sa rezolvam problema dumneavoastra.
Exfolierea efectiva a pielii se face prin aplicarea direct pe pielea a capetelor aparatului ce ne indeparteaza stratul superficial al celulelor moarte. Aceste capete au actiunea abraziva, usoara, alternata de o aspiratie a rezidurilor. Pe zonele ce au probleme medicale cu cicatrici, keloide vom folosi procedura mai intens pentru a obtine rezultate maximizate.
Terminand cu exfolierea, de pe piele indepartam resturile de reziduri cu ajutorul dischetelor imbibate in tonic pentru a calma zona.
In urma procedurii propriu-zise putem alterna cu alte diferite tehnici si apatatura performanta precum ultrasunetul, curentii bio, radiofregventa, dar si un masaj usor, placut, relaxant. La final, dupa aplicarea mastii, vom recurge la o crema calmanta gerovital.
Sfaturi
Este un tratament cu beneficii multiple, se lucreaza in general pe aproape toate tipuirile de piele. Prin tratamentul de microdermabraziune putem optine urmatoarele beneficii:
- Pe cicatrici post acneice, avem rezultate pentru ca aparatul exfoliaza primul strat al pielii cea ce duce la formarea de celule noi si la regenerarea lor. Zona cicatrizata se amelioreaza treptat prin repetarea intensiva a tratamentelor, dar in unele cazuri mai avansate nu beneficiem de o recuperare totala a tesutului.
- Ridurile fine sunt estompate si eliminate prin stimularea productiei de elastina si colagence asigura fermitatea pielii.
- Pori dilatati, sunt curatati in adancime si cu ajutorul capetelor de diamant ale aparatului de microdermabraziune, acestea se pot reduce considerabil.
- Se imbunatateste aspectul,textura tegumentului facandu-o fina la atingere si neteda.
- In cazul petelor pigmentare cu ajutorul acestui tratament de microdermabraziune putem sa uniformizam culoarea petelor solare sau de varsta.
- Pentru tenul galbui, lipsit de vitalitate, microdermabraziune ne ajuta la revitalizarea acestui ten tern.
- In cazul unui ten acneic si piele uleioasa aceasta interventie poate regla sebumul prin curatarea si eliminarea celulelor moarte
Contraindicatii
Luand in considerare ca acest tratament il recomandam la scara larga si este perfect pentru majoritatea tipurilor de ten, vom intalni in timpul lucrului atunci cand facem evaluarea procedurii si tipuri de piele carora nu le recomandam un astfel de tratament.
- Ten cuperozic, este acel ten in care sunt mici capilare sparte iar forta de aspiratie a aparatului le poate mari.
- Ten rozaceic, avem aceleasi interdictii ca in tenul cuperozic.
- Ten acneic sever, o gasim la persoanele cu acnee activa, inflamatii ce ar trebui sa evite o astfel de procedura pentru ca irita zona si agraveaza sever acneea.
- La nivel cutanat pacientul poate avea o infectie activa de tip bacterian sau herpes si atunci interzicem aceasta procedura. O putem totusi efectua daca exista zona restransa de herpes pe care o evitam.
- Leziuni cutanate deschise sunt taieturile in piele sau rani iar in cazul lor nu folosim microdermabraziune.
- In urma unui tratament de peeling chimic efectuat in zilele premergatoare tratamentului de microdermabraziune.
- Laser. Dupa un astfel de tratament trebuie sa lasam pielea sa se recupereze celular.
- Dermatite, sunt afectiuni inflamatorii ale pielii peste care nu putem lucra abraziv.
- Arsuri solare, in urma expunerii necontrolate la razele uv, trebuie sa lasam pielea cateva zile sa se vindece.
- Alergii la diverse substante aplicate pe piele.
- Medicamentatie, diverse tipuri de medicamente ce fac pielea mai sensibila iar atunci nu vom mari starea iritativa cu tratamentul microdermabraziune.
Durerea in microdermabraziune
Putem spune ca in cadrul tratamentului de microdermabraziune clientii ne precizeaza ca nu simt durere in timpul procedurii, aceasta este un tratament non-invaziv si bland cu pielea. Pacientii au o senzatie de exfoliere, cu aparatul abraziv, nedureroasa. Aparatul de microdermabraziune ofera o aspiratie sub forma de vacum ce indeparteaza celulele moarte, deci putem cataloga durerea ca pe o senzatie de disconfort. In majoritatea cazurilor putem spune ca este un tratament tolerat de majoritatea pacientilor putand aparea o senzatie de iritatie dupa procedura.
Calmarea iritatiilor post-tratament
Dupa efectuarea unui astfel de tratament tegumentul poate fi sensibil, iar in rare cazuri pot aparea iritatiile. Trebuie sa respectam anumite indicatii de ingrijire dupa tratament.
In zilele urmatoare tratamentului pielea se poate usca si devine mai sensibila la atingere, de aceea recomandam sa o hidratati in exces cu cu o crema fara parfum dar care contine acid hialuronic, ceramide, si alti nutrienti de calmare care sa impiedice fina descuamare a pielii.
Este absolut necesara folosirea unei creme cu protectie uv pentru a preveni aparitia petelor pigmentare. Recomandam crema cu un spf ridicat de minim 30. Daca dorim sa mergem la soare evitam expunerea directa pe zona lucrata, protejandu-ne cu palarii, ochelari, ce ne acopera zona.
Nu folosim produse cu retinoizi, acizi AHA, sau acizi BHA, evitam parfumurile, exfoliantele chimice sau mecanice ce ne pot irita si mai mult pielea.Alegem creme calmante, hidratante si blande. In prima zi dupa tratament evitam aplicarea machiajului si atingerea pe fata in timpul zilei, mainile murdare pot provoca iritatii sau chiar cosuri.
Va rugam respectati cu tristete sfaturile primite in cabinetul nostru dupa un asfel de tratament.
Microdermabraziune si cicatricile acneice
Fiind un tratament cosmetic non-invaziv poate ajuta la modificarea aspectului cicatricilor superficiale, aceasta depinde foarte mult de gravitatea cicatricilor. Microdermabraziunea netezeste textura pielii, regenereaza celular si reduce petele pigmentare iar in cazul cicatricilor severe desi trebuiesc efectuate mai multe tratamente consecutive nu dau rezultate totale. Este un proces ce ne exfoliaza stratul superior al tegumentului, iar prin aspiratie indeparteaza celule moarte si stimuleaza intensitatea colagenului. Cicatricile superficiale sunt estompate iar textura pielii se modifica din regenerare celulara. Circulatia sanguina joaca si ea un rol important, pielea arata improspatata si uniforma, insa cicatricile acneice devin mai estompate.
Pentru cicatricile superficiale sau atrofice, leziunilor mici acneice, tratamentul are rezultate treptate iar uniformizarea la suprafata a pielii este vizibila prin repetarea acestui proces de microdermabraziune. Pentru a acoperi aceasta necesitate a cicatricilor mai profunde recomandam alte tratamente precum microneedeling, laser sau peeling chimic. Recomandam 6-10 sesiuni, sedinte la 2-4 saptamani pentru cicatricile superficiale de acnee. In timp pielea va arata mai neteda, rezultatele nu sunt imediate, dar dupa efectuarea acestor sedintele ele vor fi mai puitin vizibile. Putem cere personalizat un abonament special creeat pentru un cumul de 6-10 sedinte, dar recomandam asocierea tratamentului de microdermabraziune cu alte tratamente precum laser, peeling sau dermapen in cadrul abonamentului creat.
Vizibilitatea rezultatelor
In tratamentul microdermabraziune daca se executa tratamente regulate rezultatele sunt vizibile de la prima sedinta oferindu-ne o piele mai neteda si luminoasa. Petele pigmentare si cicatricile superficiale sunt diminuate si este un tratament excelent pentru cei ce isi doresc o piele sanatoasa. Rezultatele sunt pe termen lung, in functie de obiectivele setate avem nevoie de un plan de sesiuni. Recomandam 6-10 tratamente de microdermabraziune pentru estomparea petelor pigmentatre si a cicatricilor superficiale. Pentru o reintinerire a pielii recomandam 2-4 sedinte la intervale de 2-4 saptamani.
Reinoirea celulara prin imbunatatirea elastinei si a colagenului dar si productia de colagen ne conduc la prospetimea reintineririi tonusului pielii, cand apelam pentru un tratament de luminozitate si curatare, rezultatele sunt imediat vizibile, in cazul petelor pigmentare si cicatricilor.
Exista efecte secundare?
Microdermabraziunea este un tratament cosmetic ce ne ofera siguranta, insa este important sa va explicam cum putem sa amelioram si sa gestionam mai bine eventuale disconforturi si neplaceri.
In urma unui astfel de tratament se produce o descuamare a pielii, proces normal ce se intampla in urma abraziunii capetelor aparatului, cand pielea moarta se exfoliaza iar celulele noi urca la suprafata. Acest proces il putem ameliora prin hidratarea intensa, locala in primele 48 de ore.
Adesea in urma tratamentului pielea este rosie, iritata cauzata tot de exfolierea celulelor moarte de la suprafata pielii, aceasta dispare in cateva ore, posibil o zi doua dupa procedura.
Rareori apare senzatia de mancarime usoara, aceasta fiind indepartata prin aplicarea unor creme calmante, cicatrizante fara parfum, uneori, pielea poate deveni uscata si sensibila. Senzatia astringenta poate tine 24-48 de ore, in acest caz apelam la o hidratare profunda.
Rareori putem experimenta efecte mai putin placute cum ar fi vanatai minore, daca avem pielea sensibila. Acest inconvenient nu necesita un tratament special. In cateva zile pielea se va reface.
Hiperpigmentarea sau hipopigmentarea poate aparea daca clientul/pacientul dupa un astfel de tratament isi expune pielea la UV solar fara protectia indicata timp de 5-7 zile dupa tratament.
In functie de tipul de piele poate exista riscul marit al efectelor secundare. De exemplu, persoanele cu piele sensibila, cu dermatite sau rozacee prezinta un risc marit pentru iritatii.
Produsele pe baza de alcol exfoliere cu acizi pot duce la inflamarea zonei . Evitarea cremei de protectie uv dupa un astfel de tratament poate duce la pigmentare tegumentara sau arsuri ale zonei. Daca apar efecte severe, necontrolate in rare cazuri intalnim aceste aspecte contactam imediat cosmeticiana.
Este potrivita microdermabraziunea pentru riduri fine?
Microdermabraziunea este o metoda eficienta in reducerea ridurilor fine, stimuland productia de colagen si elastina ajuta la netezirea linlor fine dand un aspect proaspat si ferm. Fiind o procedura populara imbunatateste aspectul tegumentului printr-o exfoliere, abraziune si absortie a celulelor moarte prevenind imbatranirea pielii. Capetele de diamant industrial indeparteaza stratul cornos al pielii respectiv stratul de celule moarte, dezvoltand mecanism de auto aparare natural ce duc la formarea de neocolageneza, diminuand ridurile fine. Pielea uscata cauzeaza formarea ridurilor fine si prin aceasta exfoliere profunda obtinem o reinprospatare si netezire a acestora.
Pielea capata un aspect mai ferm si intinerit iar elasticitatea pielii duce la eliminarea vizibila a acestor riduri fine. Pentru efectul de lifting usor si delicat, este recomandat o astfel de procedura ce reduce ridurile superficiale.
Avem nevoie de 4-6-8 sedinte la intervale de 2-4 saptamani in functie de necesitatea fiecarui pacient.
Alt tratament ce poate ajuta este dermapen.
Microdermabraziune in sarcina
Fiind o procedura sigura si eficienta ce imbunatateste textura pielii este recomandata si in timpul sarcinii insa specialistul si pacientul trebuie sa cunoasca cateva aspecte ale acestei situatii.
Exfolierea pielii este executata cu dispozitivele capetelor de diamant industrial la suprafata pielii fara a o agresa. Nu se lucreaza in straturile profunde ale pielii si nu se utilizeaza ingrediente ce ar mari riscul viitorului copil. Este o procedura recomandata femeilor insarcinate fara a avea riscuri intermediare. Aparitia acneei si a melasmei in timpul sarcinii datorita fluctuatilor hormonale face ca acest tratament sa fie optim in aceasta perioada a vietii.
Dupa cum bine stim, hiperpigmentarea in sarcina este o problema la scara larga si atunci folosirea acestei tehnici este ideala. O folosim intens si in acneea usoara si porii dilatati aparuti in sarcina, microdermabraziunea curata si punctele negre. Cu respectarea indicatilor stricte de hidratare, aplicarea cremelor de protectie solara precum si expunerea necontrolata la soare acesta poate fi un tratament ideal in aceasta perioada de sarcina.