Laser Acnee

                                                                              Pret 350 ron/sedinta

Laser Acnee

Tratamentul laser acnee este o procedura non-invaziva pentru a reduce inflamatiile si eruptiile acneei, directionand lumina laser asupra tegumentului, penetrand straturile superioare ale pielii prin emiterea unor unde de lumina care tintesc direct bacterile si secretia de sebunm in exces. Bacteria care provoaca acneea, Propionibacterium acnes, este eliminata de aceasta lungime de unda a energiei laser care reduce secretia si excesul de sebum. Tipurile de laser folosite  sunt laser IPL, Intense Pulsed Light, tehnologia laser de tip Nd si laserul Dioda. 

Impreuna toate aceste tratamente laser sunt folosite pentru a trata si a diminua acneea, a inchide porii dilatati, a combate inflamatia si stimuleaza productia de colagean cea ce ne duce la o regenerare rapida a pielii afectate. In functie de tehnologia laser folosita rezultatele variaza de la o tipologie individuala la alta, observam dupa doar cateva sedinte o uniformizare si o ameliorare a acneei. Putem folosii tehnologia laser atat pentru acnee moderata cat si pe una severa, rezultatele fiind destul de rapide (3-6 sedinte).

Actiunea laserului asupra acneei

Lumina de mare intensitate setata si calibrata sa penetreze pielea in functie de nevoia individuala, diminueaza productia de sebum prin tintirea directa a bacterilor raspunzatoare productiei acneice. Tintind direct bacteria Propionibacterium acnes, bacterie ce cumuleaza in pori si contribuie la cresterea inflamatiei si perpetuarea acneei. Aceasta lumina laser distruge infectia si stopeaza noua productie de sebum fara a afecta tesuturile pielii actionand in mod direct asupra bacteriei. Glandele sebacee produc sebum in exces, iar laserul actioneaza patruzand adanc in piele si regland activitatea glandelor.

Trebuie sa luam in considerare si efectul puternic anti-inflamator al laserului ce accelereaza procesul de vindecare si amelioreaza pielea inflamata. Celor ce sufera de acnee severa sau polichistica unde nu se poate lucra cosmetical datorita durerii se recomanda laserul care este deosebit de benefic in aceste inflamatii dureroase. Dupa ce inflamatia si bacterile sunt distruse de lumina laserului aceasta joaca un rol important in productia de colagen si elasteina a pielii si ne ajuta sa reducem cicatricile in urma acneei virulente. Pe langa cicatricile post-acneice laserul reduce si pigmentarea excesiva in urma acneei iar lumina laserului este absorbita de melanina redand culoarea pielii si treptat indepartand petele pigmentare intunecate.

Restrictii inainte de tratamentul laser

Pentru a asigura eficienta si siguranta tratamentului laser in acnee trebuie sa acordam atentie deosebita restrictilor inainte de a recurge la un astfel de tratament. Specialistul va lua decizia daca laserul acnee este potrivit si optim pentru fiecare particularitate acneica. Expunerea la soare este strict interzisa cu cel putin 15 zile inainte de procedura pentru ca pielea devine sensibila si putem creste riscul de arsuri in procedura laser acnee. Cu 3-4 zile inainte de tratament renuntam la produse ce contin retinoizi, acizi exfolianti si ingrediente puternice care ar putea irita pielea deja sensibila. 

Peeling-urile chimice. Epilarea zonei, tratamente mecanice, abrazive, sunt interzise cu cel putin o saptamana inainte de tratament. Vom inlocui produsele cu parfum, alcool, ingrediente iritante, cu creme hidratante si seruri calmante. Sauna, baile fierbinti, si activitati intense ce pot duce la iritatii excesive trebuiesc evitate. Regumentul nu trebuie exfoliat, este posibil ca la cateva zile dupa tratament pielea sa aibe o usoara crusta, descuamare insa regenerarea acesteia este rapida.

 De regula terapia laser are efecte secundare de scurta durata minime, insa daca respectati sfaturile specialistului post tratament pielea va incepe sa fie mai clara si mai neteda dupa cateva sedinte.

Laser Acnee

Laser Acnee si miturile acestuia

Fiind un tratament popular la nivel mondial miturile create in jurul tratamentului laser acnee induc in eroare si reticienta. Majoritatea persoanelor ce ar putea avea beneficii in urma aplicarii tratamentului laser renunta datorita perpetuatii miturilor. Trebuie stiut ca rezultatele nu sunt instantanee,, insa laserul acneic poate aduce imbunatatiri vizibile insa in mai multe sedinte, efectele actiunii luminii intense sunt progresive pe parcursul lunilor.

Laserul nu poate garanta o eliminare completa a acneei pentru ca aceasta este influentata de genetica, de stilul de viata si influenta hormonala individuala, tratamentul laser acnee ne ajuta in reducerea intensitatii acneei si mentine sub control secretia de sebum iar aceasta trebuie sa fie colaborata si cu tratamente cosmetice la intervale bine stabilite. 

Ca si grad de durere el este tolerabil, desi multi clienti se tem de durere, majoritatea aparatelor laser de ultima generatie au sisteme de racire a intensitatii caldurii manipulului. Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare pot prezenta un risc mai mare de hiperpigmentare dupa tratament de aceea consultul cu specialistul este important pentru a stabili daca pielea dumneavoastra este apta pentru laser acnee.

In urma tratamentului poate aparea o usoara roseata sau iritatie , dar laserul acnee nu poate agrava acneea. Reactile de roseata sau iritatie sunt normale si temporare facand parte din procesul acestui tratament. Laserul nu este daunator pentru pielea inconjuratoare, tehnologiile de ultima generatie actioneaza direct si la tinta pe glandele sebacee.

Laserul nu lasa cicatrici pe piele, el este conceput pentru a reduce cicatricile si a imbunatatii textura tegumentului prin inmultirea productiei de colagen. Rezultatele pot varia in functie de severitatea acneei fiecarui pacient dar trebuie luat in considerare ca laserul acnee este o prima optiune cu eficienta sportita in tratarea acestei boli numita acnee.

Laser si efecte secundare

In urma tratamentului laser acnee efectele secundare sunt rare, aproape inexistente, trebuiesc respectate cu stricete recomandarile specialistului. In functie de nevoile personale, de tipul de piele , un specialist cosmetolog prin setarea aparaturii ultraperformante face ca riscurile sa nu existe si recuperarea sa fie rapida si eficienta. Recomandarile dermatologice post-tratament laser acnee trebuiesc respectate cu strictete. Pot exista efecte secundare in special daca pielea este sensibila sau pacientul nu respecta indrumarile dupa tratamentul laser.

  1. Iritatia si inrosirea zonei, unul din cele mai des intalnite efecte neplacute in urma actiunii laser este roseata, pentru ca laserul actioneaza direct pe stratul exterior al fetei. Imediat dupa procedura poate aparea aceasta reactie insa efectele ei sunt stinse in cateva ore de la interventie. Putem aplica un gel calmant sau o crema hidratanta fara a folosi produse agresive. 
  2. Inflamatia zonei, este o reactie normala, de scurta durata, in zonele mai sensibile circulatia sanguina este activata de impulsul de lumina al laserului si rareori conduc la inflamatia pielii. Aceasta inflamatie dispare in cateva zile, iar ca metoda de reducere putem sa folosim comprese reci pe zona.
  3. Marirea sensibilitatii, uneori in urma tratamentului laser pielea devine mai sensibila la factorii de mediu, aparand senzatii de diconfort, furnicaturi sau o senzatie de arsura.
  4. Pielea uscata, este efectul pe care laserul il are atunci cand bacterile de la suprafata pielii sunt eliminate. In urmatoarele zile prin procesul de regenerare a tegumentului, acesta poate sa se descuameze. Este recomandata o crema hidratanta calmanta precum aceasta.
  5. Hiperpigmentare, o intalnim des la persoanele ce au culoarea tenului mai inchisa, hiperpigmentarea apare dupa expunerea excesiva la soare, de aceea trebuie sa folosim crema cu protectie solara spf 50 chiar in zilele fara soare.
  6. Hipopigmentarea este atunci cand pe zonele lucrate cu lumina laser apare o pierdere de pigment mai ales la persoanele ce au o piele mai inchisa rezultand o decolorare mai usoara. Acest fenomen dispare dupa cateva saptamani sau luni, timp in care evitam expunerea uv.
  7. Cruste, rareori, atunci cand actiunea luminii este mai intensa pot aparea mici cruste insa pielea este intr-o continua regenerare. Aceste cruste nu se rup ci se aplica o crema hidratanta si trebuiesc lasate sa cada o data cu vindecarea si regenerarea celulara.
  8. Infectia, in tratamentele laser acest fenomen este redus dar poate exista prin aplicarea de produse necorespunzatoare sau maini murdare aplicate zonal. Recomandari in acest sens avem sa evitam atingerea mainilor de zona tratata, sa mentinem o piele curata si fara a aplica produse de machiaj precum fondul de ten.
  9. Cicatrici, in cazuri extrem de rare se poate intampla daca tratamentul nu este conform sau daca pielea este sensibila.
Tratament acnee

Laserul si acneea

Tratamentul laser acnee actioneaza pe mai multe cai, el reducand productia de sebum si eliminand bacterile ce produc inflamatiile dar si textura pielii este vizibil imbunatatita. Pentru o piele curata, neteda si sanatoasa acest tratament non-invaziv, ultramodern tinteste cauzele acestei boli numita acnee. Principalele cauze in provocarea acneei sunt urmatoarele: 

  • Excesul de sebum, unde glandele sebacee daca produc in exces acestea pot bloca porii cu substanta uleioasa si celule moarte favorizand aparitia comedoamelor. 
  • Excesul de celule moarte, acestea pot fi eliminate prin exfoliere, insa, in unele cazuri, atunci cand se amesteca cu sebumul blocheaza porii.
  • Actiunea bacteriei propionibacterium acnes, in mod natural o gasim ca traieste pe piele dar se inmulteste cand porii sunt blocati de sebum si celule moarte ducand la aparitia acneei. 
  • Hormonii stimuleaza glandele sebacee sa produca sebum in special in perioadele de schimbari hormonale: sarcina, pubertate etc.
  • Istoricul genetic poate fi o cauza crescuta in aparitia acneei.
  • Stresul, alimentatia, igiena pot agrava acneea.

Interventia tratamentului laser acnee in reducerea acneei

Laserul actioneaza tinta asupra cauzelor producerii acneei prin tehnologia ultra performanta ducand la reducerea sebumului in exces prin patrunderea luminii intens pulsate in straturile cele mai adanci ale pielii reducand activitatea glandelor sebacee sa produca exesiv sebum. 
Distrugerea bacteriei propionibacterium acnes. Lumina intens pulsata a laserului actioneaza direct asupra bacterilor ce cauzeaza inflamatia acneica ducand la moartea acestora si reduce riscul de formare a acneei. 

Tratamentul laser acnee reduce inflamatia avand efect de calmare asupra tegumentului, si imbunatateste circulatia local. Prin tratamentul laser acnee se stimuleaza productia de colagen, proteina esentiala pt elasticitate si refacerea pielii afectate in urma acneei reducand cicatricile post acneice rezultand refacerea tegumnentara.

Tratamentul Laser acnee și razele UV

În zilele premergătoare tratamentului laser,pielea este mai sensibila și predispusa efectelor solare nocive. După cum am stabilit în urma procedurii laser acnee,se produce regenerare celulara,stimulare producție de colagen,dar și exfoliere a stratului superficial al pielii,ceea ce ne lasă tegumentul mai expus la factorii de mediu extern cum ar fi razele uv. 

Prin acțiunea luminii laser avem un risc de sensibilitate crescut al pielii în fata acțiunii ultravioletele,iar expunerea la soare duce la arsuri zonale
Un alt risc de asemenea des întâlnit este hiperpigmentarea după tratament dacă pielea este expusa la soare și nu se respecta indicațiile post-tratament Laser acnee.
Un urma acestei expunerii solare se stimulează producția de melanina ce duce la decolorarea și formarea petelor maronii .
Atunci cand ne expunem la soare după tratament putem provoca inflamații zonale ceea ce poate reduce efectele benefice ale Laserului.

PROTECTIE POST INTERVENTIE TRATAMEMT LASER ACNEE

După fiecare sedinta în care intervenim cu laserul este absolut necesar sa respectați cu strictețe recomandările specialistului pentru ca rezultatele procedurii sa fie eficiente.

1. Protecție solara. Este important sa folosim o crema cu protecție solara SPF 50 atunci când ieșim din casa,pentru o protecție activa împotriva ultravioletelor.
2.Timp necesar recuperării. Specialiștii ce operează acest Tratament Laser Acnee recomandă ca cel puțin doua săptămâni după intervenția laser sa se evite expunerea directa la soare pentru refacerea barierei de protecție a tegumentului.

3.Haine adecvate. Atunci când executam tratamentul Laser Acnee pe zona corporala,spate,decolteu,brate trebuie sa fim atenți la ce anume haine purtam pentru a proteja zonele sensibile pe care s-a executat procedura. Hainele trebuie sa fie din bumbac,mătăsoase fără a irita zona. Ochelarii cu protecție solara și șepcile, palariile sunt accesorii necesare protecției.
4. Produsele personale de îngrijire în urma tratamentului nu trebuie sa fie agresive,exfoliante și sa se folosească produse delicate și hidratante fara miros.

Anti-acnee

Tratamentul Laser Acnee și anotimpurile

Esteticienii recomanda intervenția cu Laser asupra acneei in perioada rece,atunci când expunerea la razele uv este scăzută. Imediat după intervenție pielea pe zona respectiva are nevoie de regenerare celulara,iar în perioada de vara putem creste riscul de pigmentare a suprafeței lucrate.
Dacă evitam expunerea la soare,pielea își păstrează textura neteda și nu vom avea probleme cu aceste fluctuații de hiperpigmentare. Recomandam si tratamente precum micropigmentare.

 Procesul de imbatranire este accelerat de prezenta radiațiilor solare, de aceea acestea trebuiesc evitate după laser.
Respectând recomandările specialistului, alegând anotimpul potrivit, evitând expunerea la uv,îngrijirea post-tratament efectuata acasă vom obține rezultate eficiente,o piele sănătoasă și uniforma.

Rezultate în Laser Acnee

Tratamentul Laser Acnee este o procedura eficienta si durabila în timp ce îmbunătățește considerabil aspectul pielii și sănătatea acesteia,ducând la uniformizarea tegumentului ce restabilește încrederea de sine. Trebuie sa cunoaștem faptul ca rezultatele și durata finalizării procesului este variabila de la un pacient la altul.
Așteptările și răbdarea pacienților trebuie sa fie realiste, iar după finalizare Tratament Laser Acnee vom observa următoarele aspecte benefice:

– Acneea activa si leziunile produse de aceasta sunt reduse semnificativ pana la dispariția totala. Încă de la primele ședințe vom observa îmbunătățiri de reducere a activității acneei, însă sunt necesare mai multe ședințe consecutive.
-Porii dilatați sunt micșorați cu ajutorul terapiei Laser prin stimularea producției de colagen si elastina rezultând o piele cu textura neteda.
-Cicatricile post acnee sunt estompate vizibil prin regenerare de colagen. Aici recomandam și tratamente alternative cum ar fi dermapenul sau laserul cu radiofrecventa fractionata.

-Petele pigmentare sunt reduse cu ajutorul luminii intens pulsate, iar după mai mute ședințe observam o ameliorare a petelor rosii post-unflamatorii.
-Secreția de sebum în exces,pielea uleioasa devine mai puțin lucioasă ceea ce previne apariția leziunilor.
– Elasticitatea pielii în urma laserului oferă pielii un aspect mai sănătos și neted.
-Ședințele sunt cumulative în timp, aceasta însemnând ca rezultatele apar pe măsură ce înaintăm cu ședințele la intervale regulate și bine stabilite pe fiecare individ.
-Acneea activa si erupțiile recurente sunt distruse de intensitatea luminii laser, având o marja scazuta ca și acneea sa revină.

DURATA SEDINTA TRATAMENT LASER ACNEE

În general o sedinta durează între 10-30 min în funcție de complexitatea cazului.
Dacă lucram pe zona faciala,o zona mica atunci și durata este scurta 10-15 min maxim.
Pe zonele corporale brate,spate,decolteu timpul de lucru expus ca fiind mai îndelungat pentru a acoperi cu intervenția terapie laser întreaga zona. În funcție de ceea ce dorim sa lucram și sa obținem în urma laserului și timpul se va extinde. Durata de pregătire a tegumentului înainte de tratament poate varia între 4-5 minute.

Un rol important îl joaca consultația zonei înainte de aplicarea tratamentului,sfaturile înainte și dupa tratament,discuții preliminare cu așteptările realiste ale pacienților.
Un număr minim al al acestor terapii Laser Acnee este între 3-6 sedinte consecutive la intervale regulate de trei-patru săptămâni,intervale necesare în regenerarea celulara.