Micropigmentare

O SINGURA SEDINTA 899 ron

Pret prima sedinta – 499 ron

Pret retus 499 ron (dupa 30 zile de la prima sedința)

Ce este micropigmentarea?

Micropigmentare, tatuaj cosmetic sau machiaj semi-permanent este acea procedura cosmetica semipermanenta prin care introducem in stratul superior al dermului pigment cu ajutorul aparatului electric de tatuaj cosmetic.

  Micropigmentarea sprancenelor fir cu fir ne reda un aspect extrem de natural al sprancenei, technica poate fi combinata cu pudrare rezultand technica hybrid.

Procesul consta in:

Evaluarea initiala: in care cosmeticianul consulta zona pe care se va lucra si discuta viitoarea procedura si asteptarile clientei.Verificam daca din punct de vedere medical pacientul poate fi apt pentru aceasta procedura si verificam contraindicatii, alergii, istoric medicamentos. Se prezinta paletarul de culori, adaptam technica potrivita.
Forma si desen: discutiile cu pacientul sunt foarte importante pentru a vedea exact ce asteptari si dorinte are, se deseneaza conturul sprancenei si acordul clientei.
Anestezic: aplicam anestezic tip crema pentru pori inchisi certificat UE. Efectuarea procedurii in functie de tehnica aleasa

Micropigmentare Sprancene

Ce tehnici putem folsi?

  • Micropigmentare Tehnica fir cu fir: Este tehnica in care cream fire in cadrul desenat care dupa vindecare au un aspect natural, aproape insesizabil ca acolo este executat un tatuaj cosmetic. Se adreseaza persoanelor ce isi doresc un aspect natural si ne inlocuieste stresul zilnic de corectare cu creionul sau fardare a sprancenelor, creand senzatia ca spranceana este mai bogata, mai stufoasa. Consultatia cu esteticiana este foarte importanta pentru a sti exact ce i se potriveste si ce isi doreste. Daca tenul este acneic nu se recomanda aceasta tehnica fir cu fir, se recomanda Tratament Acnee.
  • Micropigmentare Tehnica Powder: Ne reda o spranceana fardata cu aspect natural. In timpul executarii lucrarii trebuie sa acordam atentie capului sprancenei si partii superioare a corpului, acestea trebuie sa fie zone pixelate, aerate dand un aspect armonios si natural. Rezultatul final dupa vindecare este insesizabil ca acolo exista un tatuaj.
  • Micropigmentare Tehnica Hybrid: Este combinatia celor doua tehnici: fir cu fir, powder. Aspectul dupa vindecare ne lasa senzatia de sprancene naturale mai pline si mai accentuate prin pudrare sau umbrire.
Micropigmentare

Tipuri de pigmenti:

In cabinetul nostru folosim pigmenti in machiajul semi-permanent acreditati de catre comisile europene. In cadrul legal UE trebuie evaluate marcile de pigmenti ca ei sa fie acreditati FDA. Cantitatile de substante chimice si ingrediente ale acestora trebuie sa fie aprobate AICS. Ca si ingredient sunt agreate proprienlicolul (glicerol), pigmenti minerali, alcool sau apa. Pentu a fi obtinute diferite nuante de pigmenti se folosesc particole de coloranti in proportii diferite. Alegerea unui brand autorizat face diferenta in calitatea lucrarii.

Tipuri de anestezic:

  1. Pentru pori inchisi tip crema aprobata conform normelor in vigoare pe teritoriul Romaniei.
  2. Pentru pori deschisi vom folosii anestezic tip spray cu lidocaine

Grad de durere:

Durerea difera de la o persoana la alta in functie de gradul de suportabilitate al acesteia, ca descriere ea poate fi usor pana la moderata. Uneori senzatia este de zgarietura usoara sau intepaturi , fireste ca acestea  sunt in functie de zona tratata, technica folosita si utilizarea anestezicelor. In 99.9% din cliente nu acuza durere, ci usoara senzatie de disconfort.

Durata procedurii

Indiferent de tehnica micropigmentare fir cu fir, pudrare umbrire, hybrid durata acestei proceduri  este de o ora si jumatate maxim doua ore. Micropigmentarea se efectueaza in doua sedinte: prima sedinta si retusul (cea de a doua sedinta), ce se executa la 30 de zile de la prima sedinta in care se face corectia totala si suprapunere de culoare.

Micropigmentare pudrare

Sterilizanti folositi la Academia Beauty

Persoana specializata in aceste technici este responsabila si cu sterilizarea optima si corecta a instrumentalului. Produsele biocide sunt conform hotararii guvernului numarul 956/2005, echipamentul electric ce nu poate fi introdus in lichid sterilizant se curata si se pulverizeaza cu biocid si este introdus in cuptor UV la un anumit numar de grade si timp.  Suprafetele sunt confectionate din materiale neporoase, neabsorbante si sunt sterilizate prin pulverizare si stergere usoara. In cabinet avem recipient cu capac pentru colectarea deseurilor conform prevederilor legale in vigoare. Se executa cu strictete dezinsectia periodica la 3 luni si deratizarea la intervale de maxim 6 luni.

 

Neutralizarea

Neutralizarea este o tehnica de micropigmentare cu ajutorul careia putem acoperi culori nedorite: rosu, albastru, verde, mov, se poate realiza in cadrul procedurii de micropigmentare sprancene.

Indicatii de ingrijire dupa procedura

  1.  Se evita expunerea la soare aprox 10-15 zile 
  2.  Limfa se sterge prin tapotare cu un servetel
  3.  Nu machiem zona tatuata 
  4.  Contactul cu apa 5-7 zile interzis 
  5. Inainte de procedura nu se consuma alcool, cafea sau coca-cola.
  6.  Nu rupem cojitele din spranceana
  7.  Evitam sauna, solar, dusuri fierbinti si piscina

Aspect dupa procedura

Dupa procedura sprancenele sunt mult mai intense, mai inchise la culoare si usor inflamate.
Dupa ce cojitele existente cad culoarea isi pierde din intensitate si volum cu aproximativ 30%. 
Forma si culoarea finala  vor fi definitorii dupa 30 de zile de la cea de a doua procedura numita retus.

Micropigmentare contur

Procedura ne ofera siguranta?

Da. In cabinetul Academia Beauty acele sunt de unica folosinta tip cartus. Se prezinta clientei inainte de a fi deschise si dupa se desigileaza . Pentru a evita alergii folosim pigmenti organici afiliati normelor Uniunii Europene. 

Isi va schimba tatuajul meu culoarea?

Unde zona este micropigmentata culoarea isi pierde intensitatea in timp dar uniform pana la disparitia completa a acesteia. Prin folosirea celor mai performanti pigmenti de pe piata nu exista tendinta ca acesta sa migreze sub pielee. Folosim culori de la maro inchis la maro deschis. In paletarul nostru de culori nu exista culoarea negru, se foloseste doar pentru eyeliner la cererea si pe raspunderea clientei. Durata si rezistenta lucrarii in timp depinde foarte mult de pielea clientei.

Mituri și Adevăruri Despre Micropigmentare:

  1. Permanenta in pastrarea culorii? A nu se confunda micropigmentarea, dermapigmentarea semi-permanenta cu tatuajul clasic, in procedura folosim ace, cartuse pentru zona faciala, pigmentii sunt de asemenea diferiti de tatuajul corporal si de aceea machiajul este semipermanent si avem o rezistenta in timp de 1-3 ani insa aceasta depinde de mai multi factori: Tipuri de piele(gras, seboreic, uscat), Modul in care clienta ingrijeste sprancenele dupa procedura si de cat timp petrece clienta sub razele uv naturale si artificiale.
  2. Procedura este dureroasa? Inainte si in timpul procedurii aplicam anestezice tip crema astfel incat pacienta resimte un usor disconfort, singurile senzatii sunt niste usoare zgarieturi.Gradul de durere difera de la persoana la alta in functie de suportabilitarea acesteia.
  3. Cat de natural arata? Imediat dupa procedura sprancenele clientei vor arata mai inchise la culoare, cu intensitate mai mare insa dupa 3-4 zile, atunci cand cojita va cadea, din culoare va disparea 30-40% din intensitate, ele vor avea aspectul natura. Dar efectul vizibil final este dupa retus.
  4. Doar femeile pot beneficia de acest tratament? Fiind o technica actuala foarte populara ea este accesata din ce in ce mai des si de barbati, atat cei cu sprancene subtiri cat si de cei cu alopecie. De asemenea putem folosii atat la femei cat si la barbati si micropigmentarea pe zona scalpului prin technici special antrenate.
  5. Se poate elimina micropigmentarea? Da, tratamentul cu laser este unul dintre solutiile cele mai eficiente de care puteti beneficia in cabinetul Academia Beauty. Este o procedura anevoioasa pe care o putem face lunar dar si costisitoare.
  6.  Poate oricine face acest tratament? In peste 90 la suta din cazuri toate persoanele pot beneficia de procedura micropigmentare. Insa nu toata lumea poate fi un candidat ideal. Unele persoane pot avea anumite afectiuni ale pielii cum ar fi psriasisul, pitiriasisul, eczema, fluctuatii dermale pe zona, zona zoster, alergii. Aceste persoane ar trebui sa consulte medicul dermatolog inainte de inceperea unei astfel de proceduri. De asemenea persoanele care au diabetic, probleme cardiovasculare, sarcini, alaptare  ar trebui sa informeze personalul calificat al salonului nostru, pentru ca in astfel de cazuri micropigmentarea este interzisa.
  7. Este acest tratament costisitor? Avand in vedere ca micropigmentarea necesita initial un cost marit in 500-2000 ron in functie de specialist, cabinet, locatie, materiale, trebuie sa ne gandim ca pe termen lung aceste costuri sunt economisitoare, produsele cosmetice si aplicarea lor zilnica in timpul rezistentei (1-3 ani) a procedurii echivaleaza cu investitia initiala. In schimb veti avea sprancene colorate si conturate permenente.
Par sanatos

Tendinte si tehnici

  1. Sprancene pudrate: Asa numita technica powder brows creaza un efect similar technicii de umbrire asemenea fardului pudrat si aplicat pe sprancene. Este o technica ce o putem adapta persoanelor cu tenul gras, seboreic, acneic, uleios cu pori dilatati unde lama aparatului manual de microbladeing nu este eficienta putem aplica cu succes technica de pudrare. acestea au rezistenta in timp de 1-4 ani 
  2. Sprancene Ombre: Este o tendinta actuala folosita de dermapigmentisti in care avem o nuanta mai deschisa la baza sprancenei continund cu o nuanta inchisa catre varful sprancenei, de asemenea in parte de jos vom avea 70-80% intensitate, iar in partea de sus a sprancenei pana la linia de contur avem o intensitatea de 20-30% dand un aspect soft si natural. Durata de remanenta in timp este de 1- 1,5 ani.
  3. Sprancene Hybrid: In aceasta tehnica putem combina mai multe proceduri precum fire in fata executate cu lama de microbladeing sau cu aparatul electric, iar in 30% din suprafata sprancenei sa facem pudrare. In functie de nevoile fiecarui client aceste technici se combina pentru ca rezultatul sa fie clar, curat, eficient si extrem de natural. Ca si durata de remanenta in timp aproximativ 1-2 ani. 
  4. Sprancene fir cu fir: Sunt acele technici executate atat cu aparatul cat si cu penul  in care inseram pigment pe desenul firelor natural si in sensul de crestere al a cestora ducand la indesirea sprancenei, aproape insensizabil ca acolo s-a executat o interventie de dermopigmentare. Ca si durata de remanenta in timp este mai mica, de la 10 luni la 1,5 ani
Sprancene Dermopigmentate

Exista culoare ideala pentru micropigmentare?

Atunci cand dorim rezultate naturale armonioase si perfecte este primordiala alegerea culorii, indiferent ca vorbim despre dermopigmentare buze sau eyeliner daca dorim sa facem diferenta intre o micropigmentare insesizabila si una ce este predominanta artificiala.

  1. Analizam pielea si tonutile acesteia: tonurile de piele pot fi deschise medii sau inchise insa intre ele exista si subtonuricalde reci si neutre.
    -Pielea cu tonuri calde are subtonuri aurii galbene sau nuante de piersica. Pigmentul pe care ar trebui sa aleaga specialistul trebuie sa contina nuante calde.
    -Pielea cu tonuri reci, aceasta are subtonuri albastre, rosii, roz iar micropigmentistul ar trebui sa aleaga pigmenti specifici cu baze reci.
    -Pielea cu tonuri neutre, este o combinatie exhilibrata dintre tonuri calde si tonuri rec, iar dermopigmentistul are posibilitatea de a alege o paleta mult mai larga coloristica.
  2. Culoarea naturala a parului clientei: atunci cand ne referim la sprancene dar si la scalp trebuie sa luam in considerare culoarea parului, insa nu culoarea vopsita ci culoarea naturala.
    -pentru persoanele cu parul blond-auriu dermopigmentistul alege nuante pigmentare de cenusiu bej caramel ce au aspect total natural.
    -pentru persoanele cu parul inchis la culoare dermopigmentistul alege nuante de maro inchis cu tenta spre negru insa niciodata nu va lucra pe zona sprancenara sau capilara cu culoarea negru. Nici pe declaratia clientei.
    -pentru persoanele ce au un fir de par roscat micropigmentistul va folosi nuante pigmentare de maro cald ce contin culoarea rosie in cantitati mici si il gasim in asa numitii pigmenti de ciocolata.
  3. Dorinta clientei: trebuie sa tinem seama si de dorintele si preferintele clientei, acestea fiind un factor decisiv in alegerea culorii pentru ca ea poarta acest rezultat al dermopigmentarii. Gama pigmentara o poate alege de la nuante naturale la culori mai dramatice. Dar totusi trebuie sa ii explicam sa aibe in vedere culoarea naturala a firului de par cat si tonul de piele ca factor personal.
  4. Testarea culorii inainte de procedura: atunci cand decidem sa apelam la servicii de micropigmentare clienta poate sa incerce temporar mai multe culori de farduri pentru a vedea cu care se poate acomoda atunci cand apeleaza la dermopigmentare semipermanenta.
  5.  De vorba cu un dermopigmentist: Tatuatorii micropigmentisti ce au vaste experienta pot juca un factor decisiv in alegerea perfecta a pigmentului. Studiile de colorimetrie si pigmentologie fac diferenta in consultarea cu un specialist ce iti poate recomanda cele mai optime solutii in dermopigmentare.
  6. Actiunea testanta a pigmentilor direct pe piele: Aceasta se face prin testarea unui mic punct pe o zona corporala ce este mai putin vizibila astfel incat clienta sa poata vedea pe pielea ei real culoarea ce urmeaza a fi penetrata pe zona unde dorim sa lucram. Aceasta procedura necesita timp si cost suplimentar.
  7. Estomparea tatuajului in timp: In micropigmentarea semipermanenta folosim pigmenti semipermanenti ce se estompeaza in timp pana la disparitia completa a acestora. In functie de procedura si tehnica rezistenta pigmentilor in timp este diferita, si se comporta diferit de la o persoana la alta. De aceea atunci cand culoarea este stearsa se alege sa se programeze o noua retusare de culoare si poate si de forma a sprancenelor.
  8. Ingrijirea dupa procedura: Daca clienta respecta recomandarile technicianului imediat dupa procedura, aceste indicatii joaca un rol crucial in longevitatea lucrarii. Putem preciza aici evitarea expunerii la UV atat natural cat si artificial precum si ingrijirea personala din zilele imediat post-tratament.
Buze Aquarelle

Impactul psihologic al dermopigmentarii

Micropigmentarea poate avea un impact profund asupra starii psihologice si emotionale, asupra pacientei, ea poate creste sau poate reduce increderea proprie, perceptia de sine si starea generala a celei ce a beneficiat de astfel de serviciu. Cresterea increderii in propriul sine este semnificativa, un mare beneficiu psihologic atunci cand apelam la un tatuaj cosmetic. Imbunatatirea trasaturilor prin folosirea micropigmentarii ne da o stare de bine ce se reflecteaza in aspectele vietii zilnice. 

Daca procedura de micropigmentare este esuata ca si culoare, forma ,dimensiune aceasta nu corespunde standardelor pacientei, poate crea anxietati, acestea  nesimtindu-se confortabil in interactionarera sociala, pierzandu-si increderea si stima. O procedura de micropigmentare reusita ce imbunatateste pozitiv aspectul fizic exterior poate schimba perceptia de sine a persoanei atunci cand se priveste in oglinda ducand la o strare emotionala fericita.

Tehnica de micropigmentare ne ofera aceste solutii semipermanente ce ne elibereaza de stresul machierii zilnice si de ingrijorarea faptului ca acesta se poate sterge pe parcursul zilei. Daca o persoana a suferit pierderi masive ale foliculului pilos sprancenar din cauza unei afectiuni majore survenite in viata lor: alopecie chimioterapie, stare emotionala stresanta, micropigmentarea este o solutie esentiala in procesul emotional prin care asiguram o restabilire , o normalitate, a uneia din aceste traume. Procestul de micropigmentare poate creste satisfactia personala cu pana la 80% , contureaza trasaturile faciale creand o stare de bucurie si multumire personala.

Intrebari in micropigmentare

Ce este tehnica de  micropigmentare?
Dermopigmentarea este o procedura cosmetica semipermanenta prin care introducem  in stratul superior al pielii pigment cu ajutorul unui aparat electric, numit aparat de tatuaj cosmetic. Putem aplica aceasta procedura atat pe zona sprancenara cat si pe linie contur buze, umplerea acestora dar si pe zona ochilor si a scalpului.

Care este remanenta in timp a tratamentului?
Efectele tratamentului de micropigmentare  pot rezista in timp intre 1-3 ani. Fireste ca rezultatele finale pot fi in functie de pigmentul ales , tipul de piele dar si de viata personala. Evitarea expunerii la soare si ingrijirea post tratament influenteaza considerabil aceste termene.

Cat de dureroasa este aceasta procedura?
Gradul de durere este suportat diferit de la o persoana la alta. Unele persoane o percep doar ca pe o usoara zgarietura, ca un disconfort suportabil aproape insesizabil.

Riscuri in micropigmentare?
Fiind o procedura cosmetica non-invaziva implicatile riscurilor sunt minime. Insa poate exista in cazuri extrem de rare infectii, alergii pigmentare, cicatrizare necorespunzatoare. Dar alegerea unui personal calificat cu un mediu sterilizant corespunzator normelor igienico-sanitare  poate face diferenta ca aceste riscuri sa fie inexistente.