Microblading
O SINGURA SEDINTA COMPLETA SI DEFINITIVA 899 RON
(TECHNICA CE NU NECESITA RETUS)
Pret prima sedinta – 499 ron
Pret retus 499 ron (dupa 30 zile de la prima sedința)
Microblading-ul este o procedura de tatuare semipermanenta ce imbunatateste in mod natural sprancenele printr-o imitatie precisa a firului natural de par, aceasta procedura se realizeaza cu ajutorul unui instument numit “pen” in capatul caruia se ataseaza ace tip lame ce introduc culoare in straturile superficiale ale pielii. Aceasta tehnica ofera un aspect natural iar rezultatele dureaza intre un an si trei ani in functie de tipul de piele dar si de ingrijirea si modul de viata al pacientului. Atunci cand ai sprancene asimetrice, rare, subtiri si doresti sa elimini timpul alocat machiajului zilnic poti apela la o astfel de procedura.
Prin creearea de fire putem adauga volum si indesirea sprancenei in mod natural, aproape isesizabil ca acolo exista un tatuaj cosmetic facial. Aceasta tehnica de infrumusetare, microblading-ul a fost conceputa pentru a creea fire de par fine, ce imita firul natural, sprancenar. Fata de alate tehnici semipermanente ce au un aspect mai artificial si o culoare mai intensa, microblading-ul se axeaza numai pe sprancene naturale in funcctie de trasaturile faciale ale fiecarei pacient in parte. Aceasta tehnica semipermanenta este indicata pentru persoanele ce au goluri in spranceana, sprancene rare sau subtiri si care nu doresc efect de desen in spranceana prin tatuare.
Pregatirea in microblading
Inainte de procedura de microblading este important sa pregatim corect pielea pentru a obtine rezultate maxime si a micsora riscul de complicatie nedorita. Va trebui sa avem ingrijirea adecvata pentru ca absortia tusului sa fie sporita si vindecarea sprancenelor sa fie rapida si curata.
-Cu doua saptamani inainte de a apela la aceasta tehnica nu trebuie sa folosim exfolianti chimici, peeling-uri acide, tratamente de microdermabraziune sau tratamente cosmetice abarazive, in general aceste interventii subtiaza stratul superior al dermului si pielea devine sensibila iar culoarea tatuata este greu retinuta.
-Cu 10 zile inainte de microblading nu trebuie sa expunem zona sprancenara la raze uv artificiale sau naturale. O piele arsa poate face absortia culorii sa fie aproape nula.
-Cu aproximativ 7 zile inainte de a pasii in cabinetul cosmetic trebuie sa evitam medicamente anti-inflamatoare: aspirina, nurofen, ibuprofen sau alte medicamente ce duc la sustinerea sangelui crescand riscul de sangerare in timpul tehnicii. Consumul de alcool sau cafea cu 24 de ore inainte este de evitat.
-Trebuie sa hidratam pielea cu o crema hidratanta usoara, dar sa evitam aplicarea cremelor grase in zona sprancenelor pentru a nu pierde din aderenta si penetrarea culorii in piele.
-Nu pensam sprancenele inainte de procedura, lasam aceasta sarcina in mana dermopigmentistului pentru a putea vedea forma naturala pe care vom executa microgbalding-ul.
-Nu vopsim sprancenele inainte de tehnica pentru ca vopseaua sa nu interactioneze cu tusul pigmentat
-Este important sa completezi fisa clientului si sa precizezi daca suferi de afectiuni precum psoriazisul, diabet sau alte afectiuni ale pielii.
-Este important sa precizam daca luam medicamente sau daca avem alergii.
Contraindicatii in microblading
Microbladingul fiind un machiaj semipermanent facial, este procedura cea mai aleasa si mai populara de catre clienti, dar ea nu este potrivita pentru toata lumea. Trebuie sa cunoastem atunci cand nu putem recomanda microblading-ul din cauza anumitor conditii de sanatate ale clientului sau de contributia unor factori externi. Diabetul cel dependent de insulina are un grad micsorat de vindecare a pielii dar si un risc crescut de infectii de aceea nu recomandam pentru acest tip de pacienti.
Aceasta tehnica nu este recomandata atunci cand suntem in perioada de alaptare sau sarcina deoarece minima durere poate afecta fatul sau poate opri lactatia persoanei in cauza. Nu stim cu certitudine ca pigmentul ar putea afecta copilul sau fatul si laptele mamei ( nu exista studii in acest sens).
Atunci cand suferim de boli auto-imune (artita, lupus) sau boli cu un sistem imunitar afectat (HIV, SIDA) suntem predispusi la o vindecare lenta dar si la risc crescut de infectie.
In anumite situatii putem avea afectiuni ale pielii precum rozacee, dermatita seboreica, eczema, psoriazis. Nu recomandam microblading-ul deoarece rezultatele nu vor fi satisfacatoare.
In cazul acneei active, herpes sau alte leziuni ale pielii trimitem pacientul la medicul curant pentru a vindeca pielea complet. Atunci cand avem o acnee activa putem raspandi infectia prin aplicarea pigmentului pe zona lucrata.
Unii pacienti dezvolta reactii alergice la tusurile folosite sau la aplicarea cremei anestezic pentru a evita reactii neplacute poti discuta cu micropigmentistul pentru a efectua un test de alergie zonal. Recomandat este si tratamentul dermapen.
Microblading-ul nu este recomandat pacientilor cu un sistem imuntar scazut, pentru ca riscul de infectie creste si vindecarea este greoaie.
Atunci cand folosim tratamente cosmetice agresive precum retinoizi, peptizi, peeling-uri chimice ce pot sensibiliza pielea. Asteptam 2-3 saptamani pentru vindecarea totala a zonei. Daca avem pe zona cicatrici cheloide sau hypertrofice aceasta tehnica de microblading nu este recomandata. O interventie chirurgicala pe zona indeparteaza timpii efectuarii microbladeingului pana la vindecarea si recuperarea totala a acestora.
Hepatita sau ale boli ce pot fi transimse prin sange trebuiesc comunicate dermopigmentistului pentru a marii dezisectia/dezinfectia salonului iar igiena si siguranta cabinetului sa fie sporite.
Tenul gras in microblading
Pacientilor cu tenul gras, uleios, seboreic li se recomanda de catre dermopigmentist o tehnica combinata de microblading si pudrare pentru rezistenta in timp a procedurii, aceasta tehnica o numim tehnica hybrid. Microblading-ul contribuie la un aspect extrem de fin si natural al firelor de par, iar pudrarea, shading-ul, incarca imperfectiunile ce ne sunt oferite de acest tip de piele grasa.
Atunci cand avem un astfel de ten, gras, precizam pacientului ca remanenta in timp a culorii este mai mica decat la alte tipuri de piele, dar prin alegerea tehnicii hybrid putem atinge o perioada relativ indelungata a rezultatelelor dorite. Datorita texturii uleioase, grase ale pielii inclusiv pe zona sprancenara trebuie sa acordam o ingrijirea adecvata si o pregatire speciala atunci cand clientul apeleaza la tehnica microblading. Pielea grasa produce mult sebum si aceasta ne impiedica absortia totala a pigmentului. Atunci cand pigmentul il introducem in piele, datorita uleiului excesiv acesta poate migra si firele pot deveni sterse sau neclare.
Pielea grasa are un grad de regenerare celulara mai rapida, iar de aceea culoarea ce este introdusa in spranceana se estompeaza mult mai rapid fata de un ten normal sau uscat. Ca si timp de rezistenta in timp putem preciza 6-8-10 luni de stationare a pigmentului pe zona lucrata.
In tenul gras specialistii dermopigmentisti apeleaza la pigmenti mai concentrati ce au absortie mai mare, un grad de aderenta mai bun pe acest tip de piele excesiv uleioasa. Alegerea cartusului cu ace ultrafine este esentiala in cazul pielii grase pentru ca tusul sa nu migreze.
Dupa procedura trebuie sa curatam delicat si bland sprancenele fara frecare si fara produse iritante precum alcoolul. Evitam de asemena produse grase sau cu ulei pe zona micropigmentata pentru a nu infuna porii sau sa crestem secretia seboreica. Ca si in toate cazurile de tatuare, indiferent de tehnica evitam expunerea la soare directa pentru a evita estomparea prematura a tusului. Pentru a nu afecta procesul de vindecare anulam folosirea servetelelor de absortie ,a uleiurilor de pe zona pigmentata o anumita perioada.
Microblading-ul in combinatie cu shading-ul este o optiune excelenta chiar si pentru pacientii cu ten gras, insa asteptarile trebuie sa fie realiste.
Este recomandat retusul in microblading?
Microblading-ul se executa in 2 sedinte: sedinta initiala in care realizam procedura intreaga, iar la o perioada de 30 de zile, dupa a 2-a interventie numita retus, pentru dublarea si ajustarea culorii dar si pentru corectarea inperfectiunilor si consolidarea rezultatului. Este importanta sedinta de retus pentru fixarea totala a tutului si pentru a corecta daca este cazul efectele primei sedinte pentru o simetrie perfecta si umplerea golurilor ce nu au fost acoperite intr-o singura sedinta. Dupa perioada de vindecare a primei sedinte,de aproximativ o luna de zile este necesara aceasta sedinta de retusare cand pielea este vindecata total.
In acest interval dintre cele doua sedinte ingrijim sprancenele la indicatiile micropigmentistului prin evitarea expunerii directe la uv artificial si natural, aplicarea cremelor indicate si evitarea aburilor rezultati din baile fierbinti. O oportunitate marita este intalnirea cu micropigmentistul in cea de a doua sedinta, retus, pentru a discuta eventualele nereguli ramase de la prima inalnire culoarea sau densitatea firelor sprancenare pentru a obtine o finalitate dorita de catre client.
In timpul procedurii de retus avem atat ajustari minore cat si reluarea intregii tehnici pentru a definitiva mai bine aceasta interventie si ar trebui sa luam in considerare ca vom trece printr-un proces de vindecare identic ca cel de la prima intalnire. Ingrijirile post-tratament si instructiunile date de specialist trebuie respectate pentru ca vindecarea sa fie curata si toatala iar efectul sa fie cel dorit. Ca si dupa prima interventie, clientul trebuie sa aiba rabdare in procesul de vindecare, la inecput culoarea este mai intensa, dar in zilele premergatoare acesta isi pierde din intensitate si va trece printr-o faza de estompare in urmatoarele doua saptamani.
Rabdarea joaca un rol important in procesul de vindecare iar rezultatul final si culoarea se vor vedea la aproximativ 28 de zile de la interventia, indiferent de ce sedinta discutam: initiala sau retus. In consecinta aspectul estetic la care sa ne asteptam este cel final dupa o perioada de o luna de zile in care culoarea lucreaza in straturile dermale de suprafata ale pielii lucrate.
Este microblading-ul o tehnica si pentru barbati?
Da, microblading-ul este o tendinta progresiva si pentru partea barbateasca. Foarte multi barbati isi doresc un look natural,ingrijit si bine conturat si de aceea apeleaza la acest tratament de imbunatatire a aspectului sprancenelor. Scopul acestei interventii este de a creea fire de par naturale si subtiri ce imita firul natural sprancenar. In cadrul acestui tratament semipermanent vom utiliza acelas stilou mecanic cu micro-lame pentru a introduce culoare sub piele. Micropigmentistul evita aspectul prea aranjat al sprancenelor care vizual poate parea feminin in detrimentul unui look natural masculinizat, adaptat individual fizionomiei mergand pe simetria perfecta a sprancenei.
Multi barbati au sprancene cu aspect inegal dobandite de mostenirea genetica sau imbatranirea si albirea prematura. In acest caz este recomandata tehnica microblading-ul, ca si in cazul sprancenelor rare sau subtiri. Procedura dureaza aproximativ o ora si jumatate, maxim doua ore in functie de complexitatea cazului, iar vindecarea se face in 5-10 zile. Dupa caderea cojilor pigmentul se estompeaza dar in zile urmatoare pana la retusare, intensitatea acestora se accentueaza. Important este sa se respecte regulile de ingrijire post-tratament ca si la femei. Rezultatele microblading-ului la barbati pot avea efect de pana la 18 luni, daca aspectele initiale nu presupun un ten gras, uleios sau cicatrici cheloidale pe zona.
Sfaturi post-tratament
Cheiea pentru a obtine sprancene durabile si conturate este o ingrijire atenta a acestora dupa procedura. Indicat este ca igiena sa fie corecta pentru a preveni eventualele complicatii si pentru ca pielea sa aibe o vindecare totala.
Ce trebuie sa respectam:
- Evitam mainile murdare pe zona pentru ca imediat dupa procedura sprancenele sunt mai sensibile si putem introduce bacterii ce duc la crearea infectiilor. Zona nu trebuie scarpinata si nu trebuie sa tragem sau sa smulgem eventualele coji ce apar in urma procedurii.
- Contacul cu apa in primele 4-5 zile dupa microblading este de evitat, vom spala zona in prosop curat si umed de jur imprejurul sprancenelor. Apa poate incetinii procesul de vindecare prin umezirea acestora. Evitarea aburului in exces provenit de la utilizarea dusurilor fierbinti ce ne pot deschide porii si pot afecta retinerea culorii in piele. Sauna si inotul nu trebuie sa fie fregventate in primele 10 zile post procedura.
- Machiajul pe zona sprancenara trebuiue inlaturat cel putin 7-12 zile dupa microblading. Aplicarea produselor cosmetice pot bloca porii si pot afecta retentia pigmentului in piele.
4. Aplicarea cremei post-procedura este necesara pentru ca zona sa fie hidratata, sa prevenim uscarea si eventuale cicatrici. Aplicarea acesteia se face in strat subtire ori de cate ori este nevoie pe parcursul zilei. Dupa ce eventualele coji au cazut vom hidrata zona cu aceasi crema timp de o luna de zile doar seara la culcare.
5. Transpiratia in exces provenit din activitati fizice trebuie evitata aproximativ 7 zile dupa interventie, ea poate afecta pigmentul dar poate provoca si infectii.
6. Expunerea directa la UV atat natural cat si artificial, pentru ca zona este sensibila si soarele poate estompa pigmentul dar poate incetini si procesul de vindecare. Putem merge la soare dar sa purtam palarii, sepci si ochelari de soare, de asemenea si aplicarea unei creme cu factor de protectie 50.
7. Evitam smulgerea crustelor. In procesul de vindecare dupa 2-3 zile de la procedura pot aparea cojite pe zona, insa este foarte important sa nu le zmulgem, sa nu le frecam cu prosopul ci sa le lasam sa se vindece si sa cada in mod natural. Smulgerea acestora poate afecta intensitatea pigmentului, ruperea firului de par dar si formarea unor cicatrici usoare.